Nyheter

Vi gör ett nytt försökTråkiga nyheter. Vid ultraljudet visade det sig att Nova inte bar på några valpar. Vi kommer göra ett nytt försök vid nästa löp.

Planerad parningImorgon den 26/2-21 åker jag och husse till Kungsängen för att träffa min fästman.

Nu flyttar vi hemifrån!

Då har dagen kommit när vi ska skiljas från dessa tre godingar. Men vi kan kännas oss lugna då vi vet att de alla kommer få det toppen i sina nya familjer.
Här har vi lilla busiga Floras nya familj.Här har vi tuffingen Ludvigs nya familj.
Och här har vi coolingen Sigges nya familj. 

Tiden bara flyger iväg!Nu är det snart dags för leverans, tänk vad fort tiden går... Det är med blandade känslor som man snart ska skiljas från dessa sötnosar.

Nu har valparna kommit!
Söndag den 22/8-20 fick Råka tre välskapta valpar. En tik och två hanar, alla är redan tingade!

Positivt besked på röntgen


För drygt en vecka sedan var vi med Råka hos veterinären och röntgade bebismagen. 5 stycken små tax bebisar kunde vi se på plåtarna. Imorgon börjar nedräkningen, bara 1 vecka kvar till beräknat. Råka mår toppen, dock lite långsammare och tröttare än vanligt. Men vem var inte det när man var höggravid.

Förväntansfulla Efter två lyckade parningar mellan Råka och Novastar`s Dorado väntar vi nu ivrigt på om det tagit sig. Och att ännu en gång få nöjet att fylla huset med busiga små taxvalpar.

Det bär iväg till Västerås


På grund av speciella omständigheter har det blivit ett byte av hane i sista stund. Nu på fredag den 24/1 styr vi mot Västerås och parning med Rebecca Martis fina Novastar`s Dorado.

Åter i spårskogenEfter ett halvårs uppehåll från spår var vi åter ute i spåret med vår lila Nova. Vilken utveckling hon har gjort sen sist. Ser fram emot våren och förhoppningsvis ett 1:a pris.

Klassvinnare på Stora StockholmVilken debut! Första utställningen i Bruks jakt klass och vår lilla A kind of magic "Nova" 15 månader blir klassvinnare på SKKs Nordic utställning i Stockholm den 15/12-19. Dömde gjorde Bo Bengtson. 

My vann juniorhandling med RåkaMy och Råka vann juniorhandling på SVtk utställning i Ulriksdal den 24/8-19. Såå stolt mamma och pappa!

Storslam även denna helgHon är verkligen a kind of magic vår "Nova". Även denna helg tog hon hem BIR, Cert, Nordic Cert och bästa junior på SKKs Nordic utställning i Norrköping den 17/8-19. Dömde gjorde Brett Hamilton.

"Nova" BIR i AskersundUnderbar helg trots regnskurar till och från. Vår lilla "Nova" tog hem BIR och Cert på SKKs Nationell utställning i Askersund den 11/8-19. Dömde gjorde Elisabeth Rhodin. 

"Nova" bästa junior och BIM


Vilken helg i Svenstavik på SKKs Nordic utställning den 3/8-19. "Nova" tog hem ett cert, nordic show cert och BIM. BIR gick till Sensible`s Dollar Dream. Dömde gjorde Erin Brown.

Första certet för A kind of magic "Nova"Nova 11 månader gammal plockade hem sitt första cert samt reserv nordic show cert på SKKs Nordic utställning i Västerås den 20/7-19. Dömde gjorde Tamas Jakkel.  

Spåranlaget godkänt för A kind of magic


10 månader gammal klarade Nova spåranlaget. Nu laddar vi och tränar för att fortsätta i spårskogen till hösten, med siktet inställt på en första 1:a i öppet spår. 

A kind of magic "Nova" BIS 1:a ValpAndra utställningen och Nova fortsätter att leverera. BIS 1:a i valpklass 6-9 månader på SVtk utställning i Nyhammar den 9/3-19. Dömde gjorde Ann Carlström.

1:a utställningen för A kind of magic "Nova"Novas premiär i utställningsringen gick lysande då hon vart BIS 2:a i valpklass 4-6 mån på SVtk i Eskilstuna den 9/2-19. Dömde gjorde Jill Rhodin. 

Artikel i TaxenVilken tjej vi har, hon är helt enkelt outstanding!  

Artikel i Hundsport utställning
Stolt husse och matte som har en så fin liten tjej.  

Nu har valparna kommit!
Fredag den 17/8 förlöstes Råkas valpar genom ett akut kejsarsnitt då hon plötsligt fick mörka blödningar. Totalt hade Råka 5 valpar men 2 av dessa gick inte att rädda. Med oss hem fick vi 2 tikar, 1 hane och en efter omständigheterna välmående Råka.  


Positivt besked på ultraljudet!Nu kan vi meddela att Råka är dräktig. Ultraljudet visade minst 5 valpar. Jippey!!! Nedräkningen har börjat. 

I väntans tider


I skrivande stund är Micke och vår dotter My på väg hem från en lyckad parning mellan Råka och Sensible' s Paros. Och om allt går enligt planerna beräknar vi att Råka ska valpa i mitten av augusti. Sensible' s Paros "Joker" C.I.B C.I.E SEVCH SEUCH NOUCH FIUCH

Klicka på bilden för mer information om Joker.

1:a Taxen i världen att bli Nordic Showchampion
Idag den 12/5 tog Råka hem det nya championatet Nordic Showchampion.